Ambiejans
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten kamperen

Is kamperen wel wat voor jou? Of ben je iemand die standaard in een hotel moet blijven en helemaal gek wordt van ook maar het kleinste spinnetje in je ruimte? Wellicht is niet iedereen weggelegd voor een beetje avontuur. Aan de andere kant, het ene kamperen is het andere nog niet. Zo heb je mensen die helemaal gek worden op een camping in de natuur, maar die wel met hun tentje naar een festival gaan. Raar? Niet echt. Er zijn verschillende soorten kamperen en die bieden eigenlijk voor iedereen wat wils.

Traditioneel kamperen

Traditioneel kamperen kan superleuk zijn. Je zit vaak in een hele andere omgeving dan thuis, meestal met veel meer natuur om je heen. In de avond zijn de krekels te horen, in de ochtend wordt je gewekt door vogelgezang. Koken doe je met één of twee pannetjes op een simpel gasstelletje, en datzelfde gasstel kun je ook nog eens omtoveren naar een lamp! Hoe gelukkig kun je zijn met weinig. Ook heel leuk voor thuis in de achtertuin als jij of de kinderen een keer iets anders willen.

Glamping

Glamping is eigenlijk het tegenovergestelde in de maatschappij van traditioneel kamperen. Dit is voor mensen die dus echt niet kunnen overleven zonder hun laptop permanent aan de stroom, en die de verwarming thuis het liefst op 28 zetten. Glamping is een samentrekking van glamerous en camping, dus in dit geval kamperen met flinke luxe. Stroom, verwarming, een koelkast. Een lichte vorm van een hotelkamer in de natuur!

Festival

Verschrikkelijk. Vies, maar eigenlijke ook heel leuk. De vorm van kamperen waar bijna iedereen wel mee in aanraking komt op een gegeven moment. Een (wegwerp)tentje die je zo kunt opzetten door hem voor je uit te gooien, lauwe biertjes, en vooral veel geluid om je heen. Niet geschikt voor de rustzoekers onder ons. 

 

Daktenten

Een hele avontuurlijke twist aan de traditionele tent zijn daktenten. Deze worden vooral gebruikt bij safari-situaties omdat je lang niet alles dat op de grond zit in de buurt van je tent wilt hebben. Daktenten zet je op het dak van je auto, en zo maak je van je eigen auto een soort rijdend hotelletje, ideaal voor mensen die niet langer dan één nacht op dezelfde plek willen blijven. Superleuk toch?

https://www.daktentvakantie.nl/