Ambiejans
Image default
Gezondheid

Wat te doen wanneer je partner een burn-out heeft

Wat te doen wanneer je partner een burn-out heeft?

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig last van een burn-out. Uit onderzoek blijkt zelfs dat steeds meer jonge mensen een burn-out krijgen. Wat is een burn-out en hoe herken je dat iemand op een burn-out afstevent? Het hele internet staat vol met informatie aan deze vervelende aandoening. Het kan heel heftig zijn wanneer je partner met een burn-out te maken krijgt. Hoe ga jij daar mee om en wat kun je doen als je geliefde het zwaar heeft? In deze blog lees je hoe jij met de burn-out van je partner kunt omgaan.

Zoek er meer informatie over op en veroordeel je geliefde niet

Heeft je partner een burn-out? Dan is dat erg vervelend en wil je de ander graag bijstaan. Daarom is het een goed idee om jezelf over een burn-out te informeren. Zoek er informatie over op en lees je in met betrekking tot dit onderwerp. Hoe meer je erover te weten komt, des te makkelijker jij jezelf in je partner kunt inleven. Op die manier creëer je begrip en kan je alle (voor)oordelen die je hebt naast je neer proberen te leggen. Spanningen tussen jullie beiden gaat de situatie waarin jullie verkeren geen goed doen. Probeer zo veel mogelijk geduld op te brengen en alles bespreekbaar te houden.

Geniet samen van meer rust en zet jezelf niet op de tweede plaats

Een burn-out behandelen kan op veel verschillende manieren. Je partner kan het beste voor een coach of een psycholoog kiezen. Het helpt vaak om met een professional over de burn-out te praten. Wanneer jij je partner wil bijstaan in het proces om van de burn-out af te komen, is het een goed idee om rustmomentjes in te plannen. Jullie kunnen ervoor kiezen om samen allerlei ontspannende activiteiten uit te proberen. Pas op dat je het niet te druk maakt met nieuwe ontspannende dingen uitproberen. Je partner zal snel overprikkeld zijn en een middagje samen film kijken doet ook al wonderen. Verder is het belangrijk dat jij jezelf niet vergeet op het moment dat je partner in een burn-out terecht komt. Natuurlijk wil je taken in het huishouden van hem/haar overnemen, maar zorg ervoor dat jij jezelf in deze periode niet voorbijloopt. Je moet natuurlijk wel te allen tijde je eigen grens aan blijven geven. Het zou namelijk al helemaal vervelend zijn als jullie op hetzelfde moment in een burn-out terecht komen. Ga bij jezelf na wat jij deze periode nodig hebt om overeind te blijven staan. Pak genoeg me-time en denk ook goed aan jezelf.

 

https://liberi.nl/