Ambiejans
Image default
Sport

Wat zijn de klachten van een tenniselleboog?

Als je een tenniselleboog hebt opgelopen, dan wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk geneest. Daarom is het belangrijk om de juiste behandeling te volgen. In dit artikel lees je alles over de klachten van een tenniselleboog en hoe je deze blessure het beste kunt behandelen.

Herkenbare klachten van een tenniselleboog

De klachten van een tenniselleboog kunnen erg vervelend zijn. Je voelt pijn aan de binnenkant of buitenkant van je elleboog en soms ook in je onderarm. De pijn is vaak het ergst als je je arm beweegt of als je iets aangrijpt. Soms voel je ook een stijfheid in je arm en kan het moeilijk zijn om je arm helemaal uit te strekken.

Als je een tenniselleboog hebt, is het belangrijk om naar de dokter te gaan. Deze kan je arm onderzoeken en eventueel ook röntgenfoto’s maken. Op basis van dit onderzoek kan de dokter bepalen of je daadwerkelijk een tenniselleboog hebt en wat voor behandeling nodig is.

Behandeling van een tenniselleboog

De behandeling van een tenniselleboog hangt af van hoe ernstig de klachten zijn. In sommige gevallen is het volstaan om de arm wat rust te geven en eventueel fysiotherapie te doen. In andere gevallen kan de dokter ook een injectie met corticosteroïden of een operatie aanraden.

Als je klachten van een tenniselleboog hebt, is het dus belangrijk om naar de dokter te gaan. Op basis van een onderzoek kan hij of zij bepalen welke behandeling voor jou nodig is. Wacht niet te lang met naar de dokter te gaan, want dan kunnen de klachten verergeren.

Tenniselleboog voorkomen

Een tenniselleboog is een vervelende blessure, maar gelukkig kun je er in sommige gevallen wel zelf iets aan doen om deze blessure te voorkomen. Als je regelmatig tennis speelt of andere racket- of balletbewegingen maakt, is het belangrijk dat je de juiste techniek leert. Ook kan het helpen om warming-up en cooling-down oefeningen te doen en je spieren regelmatig te strekken. Als je toch een tenniselleboog oploopt, is het belangrijk om de klachten serieus te nemen en naar de dokter te gaan. Zo kunnen de klachten sneller genezen.