Ambiejans
Image default
Cadeau

Hoe speciaal is je 30ste verjaardag?

Is je 30ste verjaardag zo speciaal, dat je een Opblaaspop 30 jaar huren gaat? Dit is helemaal geen verkeerde gedachte, want je 30ste verjaardag is eigenlijk best wel speciaal. Op je 30ste ben je net voorbij je jonge jaren, en is het tijd om te werken naar een wat volwassener leven. Natuurlijk kan je op zijn tijd nog wel feesten, maar je zal merken dat ook je lichaam het sneller zal opgegeven en je zult moe worden. Ook is je 30e verjaardag een jaar waarin je hoogstwaarschijnlijk al full time aan het werken bent, en op jezelf woont.

Kan je nog studeren als je 30 bent?

Een stereotyperend beeld van jezelf in de jaren 30 is vaak dat je al fulltime aan het werken bent. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, want als je nog steeds niet gevonden hebt wat je echt daadwerkelijk leuk vindt, dan kom je daar het best achter door alles uit te proberen. Natuurlijk heb je ook de term ‘eeuwige student’, want betekent dat je voor altijd een student zal blijven. Dit is vaak niet echt zo, maar als je studeren erg leuk vindt dan kan dit wel zo zijn. Misschien is het dan ook aan te raden om leraar te worden, omdat je dan ook informatie kan delen.

Waar wil je staan op je 30ste?

Als je 30 bent geworden, dan is het belangrijk om keuzes te gaan maken. Het tijdperk van doordeweeks feesten en tot laat opblijven is eigenlijk saai geworden, en je weet niet precies waar je je op wilt focussen. Het kan dan aan te raden zijn om een wereldreis te maken, mits je daar natuurlijk het kapitaal voor hebt. Hiermee kan je dan zelf op eigen tempo verschillende culturen ontdekken, en misschien ook wel jouw droomland.