Ambiejans
Image default
Vervoer en transport

Vragen over de e-step accu

Moet ik mijn elektrische scooter accu volledig ontladen?

Nee, je kunt de levensduur van de lithium-ion accu optimaliseren door hem te gebruiken tussen 30% en 80% van zijn capaciteit. Dus, ga voor het opladen wanneer de batterij in de buurt is van zijn 30% capaciteit.

Op zoek naar een elektrische step? Bekijk alle elektrische step 2022 modellen van de beste fabrikanten en vindt er een die bij je past. Een goed voorbeeld van een kwalitatieve e-step is de denver sck 5300.

Hoe lang duurt het om een accu op te laden?

De oplaadtijd kan variëren van 2 tot 12 uur of meer en is afhankelijk van de accucapaciteit en het ontwerp van de oplader. Sommige fabrikanten bieden dubbele laders voor gelijktijdig gebruik.

Als u de capaciteit van uw elektrische scooteraccu in ampère-uren (Ah) en de uitgangsstroom van de acculader kent, zijn er op internet tabellen beschikbaar om de geschatte oplaadtijd te achterhalen (om van 0% tot 100% op te laden).

Het rode lampje op mijn batterijlader wordt groen voor de aanbevolen tijd?

U kunt de lader uitnemen als het lampje groen wordt. Als u echter een maximale actieradius van de batterij wilt hebben, kunt u de batterij gedurende de aanbevolen tijd opladen. Als u dit elke keer doet, kan dit echter de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Ik ben mijn oplader kwijtgeraakt

Nee. De lader die door de fabrikant is geleverd, is geoptimaliseerd voor de accu die in uw elektrische scooter zit. Het kopen van een lader uit de aftermarket kan de accu beschadigen. De beste optie is om een nieuwe lader te kopen bij de fabrikant van uw scooter.

Waarom moet ik de accu gedeeltelijk opladen?

Zelfs tijdens de opslagperiode zullen de cellen van de accu lading blijven verliezen, zij het heel langzaam. Als de accu volledig opgeladen wordt opgeslagen, kan de snelheid waarmee de lading verloren gaat snel zijn. En, als de elektrische scooter wordt opgeslagen zonder gedeeltelijk op te laden, zal de accu degraderen en onstabiel/gevaarlijk worden.

Hoe lang gaat het oplader mee?

Normaal gesproken zou de accu moeten meegaan voor de maximale actieradius (afgelegde afstand in mijlen) die in de handleiding staat. Echter, het opgegeven bereik is maximaal, en het kan naar beneden komen, afhankelijk van het gewicht van de berijder, helling op de weg, conditie van de batterij, enz.

Moet ik mijn elektrische scooter na elke rit opladen?

Dat hangt af van de resterende lading in uw accu na de rit. Als de resterende lading tussen 30% en 80% is en als je er zeker van bent dat de batterij tijdens de volgende rit niet onder de 30% zal zakken, laad hem dan niet op. Als u echter meer lading nodig hebt voor uw volgende rit, is opladen een optie. Uw batterij tot onder de 30% ontladen is niet goed voor zijn levensduur.