Ambiejans
Image default
Zakelijke dienstverlening

Inflatie? Investeer in je woning

Er is in Nederland nog nooit zo’n hoge inflatie geweest als op dit moment. Het gas wordt duurder waardoor mensen in de kou komen te zitten deze winter, de boodschappen worden duurder, een dagje uit wordt duurder… alles wordt duurder. Inflatie betekent dat als je nu €1000,- op de bank hebt staan en er niets mee doet, je met hetzelfde hoeveelheid geld één jaar later, minder kan kopen. Je geld wordt dus minder waard.

Veel mensen kiezen ervoor om geld te investeren omdat ze anders beetje bij beetje hun geld verliezen. Er zijn verschillende mogelijkheden als je je geld wilt investeren.

  1. Investeer je geld in aandelen of crypto. De aandelenmarkt en cryptomarkt is een manier om je geld te investeren. Daarmee wel zeggende dat dit een risicovolle belegging kan zijn omdat je nooit weet wat de aandelen of cryptomarkt gaan doen. We adviseren daarom ook met een specialist te praten voordat je hier in wilt stappen. Er zijn al de nodige mensen rijk geworden van een goede investering in deze branches dus je kan altijd een gokje wagen, al begin je maar met een kleine investering en leg je elke maand een klein beetje bij. Het nadeel van deze investering is dat het verslavend kan werken. Elke keer nét weer wat meer investeren dan je eigenlijk zou willen. Investeer dan ook alleen met geld dat je niet nodig hebt op dit moment.
  2. Investeer in vastgoed. 10 jaar geleden was dit nog heel rendabel en tegenwoordig een stukje minder omdat er weinig vrije panden zijn in Nederland. Het idee is simpel, koop een tweede pand en verhuur deze onder aan een ander persoon. Je krijgt hiermee elke maand een steady inkomen en je pand wordt door de jaren heen vaak meer waar dan dat het was toen je het aankocht. Voordat je dit doet raden we aan een goede cursus te volgen over de vastgoedmarkt.
  3. Investeer in je eigen huis. Heb je het geld op dit moment niet nodig maar wil je het ook niet stil laten staan? Investeer het geld dan in je huis. Je kan bijvoorbeeld een luxe gietvloer laten leggen in je huiskamer, je badkamer laten verbouwen of bijvoorbeeld een uitbouw laten bouwen. Hoe langer je wacht, hoe duurder het in principe wordt om dit te doen. Vandaar adviseren wij niet te lang te wachten.

garage gietvloer