Ambiejans
Image default
Gezondheid

Wat kan je doen tegen nekpijn bij het slapen?

Als je tijdens het slapen veel last hebt van je nek dan kan dit natuurlijk heel erg van invloed zijn op je nachtrust. Een slechte nachtrust zorgt er weer voor dat je overdag niet fit bent, niet lekker in je vel zit of zelfs overdag ook last hebt van je spieren. Dit alles met elkaar zorgt er voor dat je je gewoon niet zo comfortabel voelt. Voor een goede nachtrust is het daarom belangrijk om zowel een goed matras als een hoofdkussen die zowel zorgt voor comfort voor je lichaam, hoofd en nek.

Hoe kies je een goed matras?

Om een goed matras te kiezen dan moet je goed kijken naar matrassen die goed passen bij je lichaam en slaaphouding. Denk hierbij aan speciale matrassen voor zijslapers en rugslapers maar ook matrassen met temperatuurregeling en koeling voor als je bijvoorbeeld veel zweet. Verder zijn matrassen in verschillende maten te koop, kijk dus goed naar het formaat van je bent en stem daar de maat van je matras op af.  Als je echt op zoek bent naar de beste dan kun je natuurlijk gaan voor een gerenomeerd merk.

Hoe kies je een goed hoofdkussen

Ook hoofdkussen zijn er in verschillende soorten en materialen. Zo zijn ze geschikt voor verschillende slaapstijlen zoals rugslapers, zijslapers of buikslapers. Erg handig zijn ook de kussens die in laagjes is opgebouwd en waar je dus de hoogte kunt verstellen voor een optimale neksteun tijdens het slapen. Hiermee zorg je dat je nek goed wordt ondersteund. Als je veel zweet heb je tevens kussens met verkoelende materialen voor extra comfort. Als je op zoek bent naar het beste hoofdkussen kun je kiezen voor een gerenomeerd merk of natuurlijk het kussen wat goed bij je past en is gemaakt van goede materialen.