Ambiejans
Image default
Zorg

Veiligheid en verbondenheid in plaats van frustratie en agressie in de zorg

Zorgmedewerker is een dynamisch beroep, waarin je iedere dag voor andere situaties komt te staan en tegen andere problemen aanloopt. Waar de ene bewoner namelijk makkelijk meebeweegt, kan de ander tegenstribbelen of meer moeite ervaren met jouw bijzijn en hulp. Daarnaast kunnen bewoners onverwacht reageren op bepaalde handelingen of gebeurtenissen, waardoor zij zich agressief kunnen opstellen naar het zorgpersoneel. De kunst is om deze bewoners weer op hun gemak te stellen en hen veilig te laten voelen in een omgeving, die ook voor jou als zorgmedewerker veilig is. Hoe ga je namelijk om met frustratie agressie in de zorg? In de training omgaan met agressie van ZelfSterk zullen we oefenen met zulke scenario’s waarin het zorgpersoneel zich kan bevinden.

Hoe ziet de training van ZelfSterk eruit?

Bij ZelfSterk zijn we gespecialiseerd in weerbaarheids- en agressietrainingen voor zorgmedewerkers, die het zorgpersoneel zal helpen in de persoonlijke ontwikkeling en het creëren van veiligheid en verbondenheid. De zorgmedewerkers krijgen namelijk meer en meer te maken met agressie tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Dit hoeft niet alleen betrekking te hebben op agressie getoond door bewoners, maar ook door familieleden of andere bezoekers. Mogelijk zijn zij het bijvoorbeeld niet eens met de manier waarop de bewoner verzorgd wordt, waarna zij hun frustratie uiten naar het zorgpersoneel. Wat doe je dan in zo’n situatie? Dát behandelen we in onze training. Deze training kan bovendien geheel op maat gemaakt worden op jouw organisatie of afdeling, zodat de training naadloos aansluit op werkelijke situaties en obstakels uit de praktijk.

Kom in contact met ZelfSterk

Ben jij geïnteresseerd in één van de trainingen van ZelfSterk? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze website voor meer informatie over de manier waarop de training gegeven wordt en wat er allemaal behandeld wordt gedurende de cursus.

https://www.zelfsterk.nl/