Ambiejans
Image default
Financieel

Ethereum? Wat is het en hoe werkt het? Alle uitleg hier.

Ethereum is een gedecentraliseerd netwerk dat werkt op het draaien van “smart contracts”: met applicaties en voorafgeprogrammeerde software wordt er zogenaamde downtime (offline zijn) voorkomen tevens maakt Ethereum fraude erg ingewikkeld. Het programma draait op een unieke vorm van de Bitcoin Blockchain, een ongelooflijk sterk infrastructuur dat zorgt voor wetenschappelijke financiele structuren en eigendom. Klik hier als je de laatste ethereum koers wilt zien.
Het helpt programmeurs om markten te creeren, het is open source en je kunt met Ethereum makkelijk transacties verrichten en geld overmaken. Het Ethereum portomonnee is ontwikkeld om makkelijk en veilig je ETH’s te bewaren, dit kun je bewaren door te werken met een “smart contract”. Deze is gebouwd op het netwerk van Ethereum en voorkomt fraude in vele gevallen.

Programmeren met Ethereum
De ontwikkelaar achter Ethereum Vitalik Buterin heeft een nieuwe programmeertaal de wereld geintroduceerd, het heet Solidity en is ongelofelijk veelbelovend. Met Solidity is het mogelijk om je eigen cryptomunt te maken, het is gratis en open-source. Als je bekend met het programmeren van Software raden we je aan om hier zeker een kijkje naar te nemen.

Wat kun je programmeren met Solidity en waarom heeft dit effect op de Ethereum koers?

– Je kunt je eigen munt ontwikkelen en de munt die je hebt ontwikkeld ruilen met anderen, bijvoorbeeld je familie of vrienden.
– Je bent je eigen bank en beheert zo je eigen geld, niemand kan bij je portomonnee tenzij je je wachtwoord vrijgeeft.
– Het ethereum lijkt veel op een puzzel, je hebt alle stukjes nodig om een transactie te verwerken (vandaar dat het vertrouwd is).

Dit zagen we direct in de koers van ethereum, deze heeft enorme stijgingen gemaakt – de grootste reden hierachter is volgens verschillende wetenschappers en onderzoekers in de financiele markten, vertrouwen! Het is namelijk onmogelijk om te sjoemelen of te frauderen wanneer er gebruik wordt gemaakt van Ethereum.

https://koersethereum.nl