Ambiejans
Image default
Financieel

Doe dit voordat u een persoonlijke lening herfinanciert

Het mooie van persoonlijke leningen is dat u voor elk doel geld kunt lenen. Met een hypotheek ben je bijvoorbeeld beperkt tot het gebruik van dat geld om een huis te kopen. Met een persoonlijke lening kunt u geld lenen om een bedrijf te starten, op vakantie te gaan of een deel van uw creditcard schuld af te betalen.

De rente die u op uw persoonlijke lening krijgt, hangt over het algemeen af van factoren zoals uw credit score en het bedrag dat u leent. De marktomstandigheden zijn over het algemeen ook van invloed op de rente van uw lening.

Er kan een moment komen waarop het mogelijk is om uw persoonlijke lening te herfinancieren en de rente die u ervoor betaalt te verlagen. Maar voordat u die stap zet, kan het lonen om naar een ander type herfinanciering te kijken.

Moet u uw eigen vermogen gebruiken om schulden af te betalen?

Tegenwoordig zijn Nederlandse huiseigenaren zitten op een recordniveau van eigen vermogen als gevolg van stijgende vastgoedwaarden. En dat betekent dat u misschien vrij gemakkelijk in aanmerking komt voor een contante herfinanciering. Krediet lenen voor schulden zonder BKR is vaak ook mogelijk.

Met een reguliere hypotheekherfinanciering leent u het exacte bedrag dat u verschuldigd bent aan uw bestaande woninglening. Met een uitbetalingsherfinanciering leent u meer dan uw resterende hypotheeksaldo en kunt u dat extra geld voor elk doel gebruiken. In dat opzicht werkt een uitbetalingsherfinanciering op dezelfde manier als een persoonlijke lening.

Dus waarom zou u uw hypotheek oversluiten in plaats van uw persoonlijke lening? Het is makkelijk. Zelfs met de hypotheekrentes die tegenwoordig hoger zijn dan vorig jaar, zou u nog steeds een lagere rente kunnen krijgen bij een uitbetalingsherfinanciering dan bij een persoonlijke lening. Als u de uitbetalingsherfinancieringsroute kiest, kunt u uw opbrengst gebruiken om uw persoonlijke lening af te betalen en vervolgens uw hypotheek aflossen tegen een mogelijk lagere rente dan wat u vandaag betaalt.

Zijn er nadelen aan het doen van een uitbetalingsherfinanciering?

Een uitbetalingsherfinanciering is een lening die u zelf moet betalen. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te lenen.

Als u het bedrag dat u leent via een uitbetalingsherfinanciering beperkt tot uw resterende hypotheeksaldo plus uw persoonlijke lening, brengt u uzelf niet in een slechtere positie , want dat zijn schulden waar je nu voor aansprakelijk bent. Wat u echter niet wilt doen, is overboord gaan met lenen met een contante herfinanciering, gewoon omdat het kan.

Stel dat u € 200.000 verschuldigd bent aan uw hypotheek en € 10.000 aan uw persoonlijke lening. In dat geval is het echt niet nodig om meer dan € 210.000 te lenen. Maar als u € 230.000 leent, simpelweg omdat de optie bestaat, heeft u een veel hogere maandelijkse hypotheekbetaling om bij te houden. Dus tenzij er een reden is om nog eens € 20.000 aan contant geld uit uw huis te halen, kunt u zich beter aan dat lagere bedrag houden. Meer weten over deze leningen? Ga dan eens naar https://spaarbuidel.nl.

Hoewel persoonlijke leningen concurrerende rentetarieven kunnen bieden, kunt u nog meer besparen op rente door een uitbetalingsherfinanciering te gebruiken om uw persoonlijke lening te vereffenen. Als je deze route gaat volgen, kijk dan rond bij verschillende kredietverstrekkers om ervoor te zorgen dat je het beste tarief krijgt waarvoor je in aanmerking komt.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-met-bkr/