Ambiejans
Image default
Onderwijs

Goed onderhoud plegen aan Cv-ketel met warmwatervoorziening

Bij het onderhouden van Cv-ketels komt ook vaak het vinden van mankementen en oplossen van storingen kijken. Daarom is het zo belangrijk dat je weet hoe je goed onderhoud pleegt en hoe meetinstrumenten werken om fouten in het systeem te kunnen achterhalen. Als je weet waar iets mis is, weet je immers ook welk onderdeel je wilt vervangen om het probleem op te lossen. Een cursus praktisch meten aan Cv-ketels komt dan goed van pas.

Praktische cursus met basiskennis aan theorie

Je hoeft geen specifiek diploma te hebben om aan deze cursus deel te mogen nemen. Natuurlijk is het wel handig, als je enige kennis hebt van en ervaring hebt met het werken met Cv-ketels. De cursus heb je – verdeeld over drie cursusdagen – binnen een maand afgerond. En doordat de trainingen gegeven worden door praktijkmensen uit het werkveld, leer je ook alle laatste trends en innovaties. Hierdoor onderscheid de cursus die je bij Kenteq kunt volgen zich van andere aanbieders.

Unieke praktijkruimten

Wat zo handig is aan deze cursus, is dat je niet alleen de laatste kennis op doet, maar ook leert van de verschillende installaties. In de praktijkruimten op de leslocatie mag je oefenen met nieuwe, maar ook oude Cv-apparatuur. Natuurlijk is het makkelijker onderhouden als je klanten altijd de laatste modellen Cv-installatie hebben, het maakt je onderhoud immers stukken makkelijker, maar je kunt ook een installatie op leeftijd tegen komen en die wil je dan toch ook goed kunnen servicen? Dat een onderdeel niet of niet meer goed functioneert wil immers niet zeggen dat het hele apparaat niet meer deugt en vervangen moet worden. Het vraagt van jou alleen een extra uitdaging om het onderhoud tot een goed einde te brengen. De klant is weer tevreden en jij bent blij dat je zo’n oude installatie tijdens de cursus al eens gezien had.