Ambiejans
Image default
Vervoer en transport

Hoe kies ik de juiste taxi?

Er zijn allerlei manier om naar Schiphol toe te komen. Laat jij je wegbrengen, kom je met het openbaar vervoer of ga jij toch met de taxi? Dit is een keuze die jij je als reiziger vast wel een keer hebt moeten maken. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met gemak of kosten. In sommige gevallen wordt deze keuze voor je gemaakt door de vertrek en/of aankomsttijden. Kies je ervoor om met de taxi te komen, dan wil je natuurlijk wel weten welke auto keuze je hebt en welke je dan moet kiezen. Belangrijke voorwaarden zijn het aantal personen waarmee jij op reis gaat, de hoeveelheid bagage die jullie met elkaar gaan meenemen, en of er afwijkende bagage bij zit. Welke keuzes van Taxicentrale Schiphol heb je allemaal? Lees er hier meer over! 

Reizen met maximaal 4 personen

Ga jij op reis met maximaal 4 personen, dan heeft Taxicentrale Schiphol de keuze tussen een normale taxi van 4 personen en een stationwagen. Een belangrijke vraag bij de keuze tussen een normale taxi en een stationwagen is de hoeveelheid bagage die je meeneemt. Hier heeft de centrale een inschatting voor gemaakt. Kies jij ervoor om met de auto te gaan, dan kan je 2 ruimbagage meenemen en 2 handbagage. Kies je voor de stationwagen, dan kan je 4 ruimbagage meenemen en 2 handbagage. Heb jij afwijkende bagage of denk jij dat de bagage niet gaat passen in een normale taxi, kies dan voor de stationwagen. 

Reizen met maximaal 7 personen 

Reis jij met een groter gezelschap, dan kan er gekozen worden voor een bus tot 7 personen. Bij een bus met een maximaal van 7 personen kunnen jullie als groep 6 ruimbagage meenemen en 4 handbagage. Er is genoeg ruimte om met al je spullen op vakantie te gaan, toch? Blijkt dit toch niet het geval te zijn of twijfel jij of de bagage wel of niet gaat passen? Bericht de maatschappij en vraag of zij de twijfel delen en of zij kunnen adviseren in het vinden van een oplossing. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om bij een lager aantal personen een bank plat te leggen en te gebruiken voor het vervoeren van de bagage.