Ambiejans
Image default
Vervoer en transport

Huur een gesloten aanhanger voor het vervoeren van kwetsbare spullen

Bent u op zoek naar informatie over de maximale laadvermogens en toegestane maximale massa’s van gesloten aanhangers? Of wilt u weten welke aanhanger geschikt is om spullen te vervoeren die niet nat mogen worden of enigszins kwetsbaar zijn? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we de verschillende opties bespreken en u voorzien van alle benodigde informatie. Daarnaast zullen we ook ingaan op het rijbewijs dat nodig is om een autoambulance plateauwagen te kunnen rijden. Lees verder om alles te ontdekken over het huren van een aanhanger.

Wat zijn de maximale laadvermogens en toegestane maximale massa’s van de gesloten aanhangers? 

De maximale laadvermogens en toegestane maximale massa’s van de dichte aanhangers zijn als volgt:

 1. Geremde aanhanger, enkel as, met huif.

  • Laadvermogen: 350 kg
  • Toegestane maximale massa: 750 kg
  • Afmeting bakmaat (LxBxH): 246x131x150 cm
 2. Tandem aanhanger (dubbel as) met huif.

  • Laadvermogen: 580 kg
  • Toegestane maximale massa: 1100 kg
  • Afmeting bakmaat (LxBxH): 301x131x150 cm
 3. Geremde aanhanger, enkel as, met harde opbouw.

  • Laadvermogen: 920 kg
  • Toegestane maximale massa: 1350 kg
  • Afmeting bakmaat (LxBxH): 256x134x150 cm

Welke aanhanger is geschikt om spullen te vervoeren die niet nat mogen worden of enigszins kwetsbaar zijn?

De geschikte dichte aanhanger huren om spullen te vervoeren die niet nat mogen worden of enigszins kwetsbaar zijn, is de geremde aanhanger met harde opbouw. Deze dichte aanhanger huren heeft een laadvermogen van 920 kg en een toegestane maximale massa van 1350 kg. De harde opbouw zorgt ervoor dat de spullen droog blijven en beter beschermd zijn tegen eventuele schade. Het is altijd belangrijk om te controleren of uw auto voldoende trekvermogen heeft en of u het juiste rijbewijs heeft om de dichte aanhanger te mogen rijden. Verder kunt u bij Jobcar ook verhuisdekens en spanbanden huren om beschadigingen en schuiven van lading te voorkomen.

Welk rijbewijs is nodig om de autoambulance plateauwagen te kunnen rijden?

Om een plateauwagen te huren, heb je een BE-rijbewijs nodig. Deze aanhanger heeft een eigen kenteken, een lier en 2 oprijplaten van 250 cm die over de gehele breedte van de aanhanger te plaatsen zijn. Daarnaast heeft de autoambulance een aluminium vloer met anti-slip functie, een dubbel as en 2 wielstoppers om het voertuig extra goed vast te zetten. Let er bij het huren altijd op dat je een geldig rijbewijs en een ID-kaart of paspoort moet tonen. Daarnaast is het belangrijk om de afmetingen van de auto te controleren voordat je de plateauwagen reserveert, zodat de auto op de autoambulance plateauwagen past.

Grote voorwerpen of auto vervoeren

Heeft u grote voorwerpen of een auto die u wilt vervoeren? Dan is het huren van een aanhanger de perfecte oplossing voor u! Met een aanhanger kunt u gemakkelijk en veilig grote voorwerpen of zelfs een auto verplaatsen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het regelen van een transportbedrijf of het huren van een dure vrachtwagen.

Het huren van een aanhanger biedt u de flexibiliteit om uw eigen vervoer te regelen op het moment dat het u uitkomt. Of u nu meubels wilt verplaatsen, een motorfiets wilt vervoeren of grote bouwmaterialen wilt transporteren, een aanhanger is de ideale keuze. Met het juiste rijbewijs en een trekhaak op uw auto, kunt u eenvoudig een aanhanger huren bij JobCar.

https://www.jobcar.nl/