Ambiejans
Image default
Vervoer en transport

Pakket naar Suriname, wat zijn de opties?

Voor het versturen van een pakket kan uw pakket met zeevracht of luchtvracht Suriname binnen komen. Dit zijn de twee mogelijke opties omdat er geen verbinding is tussen de continenten die via land gemaakt kan worden, er is enkel verbinding via de zee of via de lucht. Afhankelijk van het pakket wat u verzendt, hoeveel u verzendt en met welk tijdframe u handelt maakt u de keuze tussen zee- of luchtvracht. Er zijn voordelen voor beide opties die passen bij verschillende vormen van vracht, zoals de afmeting van individuele pakketten, het aantal pakketten, het gewicht van de pakketten, en de bezorgingstijd.

Keuze op basis van het pakket

De meeste afwegingen moet je maken op basis van het pakket zelf. Wanneer u een enkel pakket verstuurt heb je niet te maken met het nodig hebben van veel ruimte, zeker niet wanneer je iets verstuurt wat kleiner is dan een gemiddelde auto. Als dat het geval is en het pakket is ook niet heel erg zwaar, dan is het handiger om te kiezen voor luchtvracht. Dan ligt uw pakket in het ruim van een vliegtuig veilig vastgezet in plaats van in een gedeelde container. Ook wordt er bij luchtvracht gekeken naar de precieze afmetingen en gewicht van het pakket om zo de kosten te bepalen waardoor je nooit teveel betaalt. Als u een grote partij verstuurt is het makkelijker om een container te reserveren om zo al uw producten in één keer te verzenden.

Keuze op basis van bezorgingstermijn

Zoals u zich wel voor kan stellen is het sneller om een pakket met luchtvracht te versturen dan met zeevracht. Wanneer u te maken heeft met een vaste tijd voor bezorging is het vaak handiger om te kiezen voor luchtvracht, wat ook vaak track en trace heeft zodat er goed zicht is op de locatie van het pakket mocht er toch vertraging optreden. Wanneer er geen kort tijdsframe is kunt u met zeevracht vaak geld besparen door vroeg een container te reserveren.