Ambiejans
Image default
Energie

Op welke zonnepanelen kosten rekenen?

De zonnepanelen kosten zijn nog nooit zo laag geweest. Het is dus zeker een investering dat wordt aangeraden om te doen. We zien dat jaarlijks de energieprijzen duurder en duurder worden. Wat alleen nog maar een extra motivatie is om zelf je elektriciteit op te wekken.

Productie zonnepanelen Doordat het produceren van zonnepanelen goedkoper is geworden, ben jij er als investeerder ook minder geld aan kwijt. Doordat er talloze leveranciers zijn, worden de prijzen steeds gunstiger door de concurrentie. Daarnaast is het ook goedkoper geworden om de onderdelen te maken wat wederom de zonnepanelen kosten doet dalen.

Rendement Naast de kosten die gedaald zijn voor het produceren van zonnepanelen, is ook de kwaliteit van zonnepanelen vooruitgegaan. Doordat de techniek van het omzetten van zonlicht door zonnepanelen verbeterd is, haal je ook een beter rendement uit de zonnepanelen. Je krijgt dus een betere deal voor je geld.

Gemiddelde zonnepanelen kosten De prijs die je kwijt bent voor het totale pakket (denk aan de zonnepanelen, installatie, materialen etc.) ben je gemiddeld een prijs tussen de €5000 en €12000 kwijt wat best een brede schatting is. De brede schatting komt doordat het laten plaatsen van zonnepanelen sterk afhankelijk is van een aantal factoren: – Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig? – Welk vermogen moeten de zonnepanelen hebben? – Wat is je gezinssituatie? – Welk jaarlijks elektriciteitsverbruik is er binnen het gezin? Naast bovenstaande zaken moet er ook nog gekeken worden naar het dak en de ligging van je woning. Mogelijks dienen er daarvoor nog extra zaken geregeld worden, wat op zijn beurt weer geld kost.

Het is dus heel persoonlijk wat de totale kosten zullen zijn. Neem bijvoorbeeld een groot gezin, die zal meer verbruiken dan een ouder stel waarbij de kinderen het huis al uit zijn. Heb je enkel huishoudapparaten aangesloten waarbij elektriciteit nodig is? Of heb je bijvoorbeeld een elektrische auto dat thuis opgeladen wordt? Dit zijn allemaal zaken dat meegenomen moeten worden voor jouw situatie. De installatiebedrijven die de zonnepanelen komen plaatsen hebben ook verschillende prijzen. Afhankelijk van met wie je de samenwerking aangaat, wordt er een prijs opgesteld.