Ambiejans
Image default
Eten en drinken

Waarom is Carta Blanca zo populair?

Als je wel eens gaat stappen of naar de kroeg gaat, dan is de kans groot dat je bekend bent met Bacardi Carta Blanca. Deze witte rum wordt namelijk op veel plekken gebruikt als basis voor diverse mixdrankjes. Tegenwoordig zijn er enorm veel varianten op te vinden, zoals diverse fruitsmaakjes. Het is echter begonnen bij deze witte rum. Wist je dat het de oprichter wel tien jaar heeft gekost om tot de perfecte samenstelling van ingrediënten te komen? Tegenwoordig is deze rum niet meer weg te denken uit het uitgaansleven.

Extreem goede basis voor mixdranken

De reden dat Bacardi Carta Blanca zo vaak wordt gebruikt als basis voor mixdrankjes, komt door de smaak. Het is namelijk een redelijk zachte witte rum, waarin je tonen van amandel en vanille terugvindt. Dit komt doordat de rum wordt gerijpt in witte eikenhouten vaten. 

Voor ieder wat wils

Je kunt de rum met allerlei soorten dranken mixen om tot een lekkere cocktail of mix te komen. Door de redelijk zachte smaak, kun je er vrijwel elke kant mee op. Voor de liefhebbers van een baco is deze rum zeker aan te raden als basis. Als je de tonen van vanille wil versterken, kun je de baco ook maken met vanille cola in plaats van normale cola. 

Als je fan bent van juist wat meer zoete drankjes of cocktails, kun je deze rum hier ook voor gebruiken. Witte rum is bijvoorbeeld een goede basis voor een mojito. Meng wat rum met bruiswater en fruit naar smaak, voeg hier rietsuiker, limoen en munt aan toe en je hebt de perfecte mojito op tafel staan!