Ambiejans
Image default
Eten en drinken

Een gezellige borrel organiseren

Een vrijdagmiddag borrel (ook wel een VrijMiBo genoemd), wie vindt dat nu niet gezellig? Of een borrel met vrienden en familie op zaterdagavond? Niks is leuker en gezelliger! De ideale start van het weekend: gezellig met vrienden een borreltje drinken, lekkere hapjes eten en stoom afblazen. Maar hoe organiseer je een perfecte borrel? Wij van Heeg Partyservice Almere geven je graag enkele tips om jouw onvergetelijke borrel te organiseren.

Voorbereiding

Elk gezellig feestje begint met een goede voorbereiding. Alhoewel een borrel geen uitgebreide voorbereiding vereist, is het toch wel verstandig om mensen op tijd uit te nodigen, zodat ze de agenda kunnen vrijhouden. Koop ook niet last-minute de drankjes en hapjes, zometeen is jouw favoriete bier of wijn uitverkocht bij de supermarkt!

Borrel in de avond

Een borrel in de avond is voor veel mensen toch wel het gezelligst. Lekker buiten genieten met vrienden zonder dat je nog ergens naartoe hoeft. Je kan zo lang blijven als dat je zelf wilt. Hou er wel rekening mee dat het ’s avonds flink kan afkoelen. Zo kan een vuurkorf de temperatuur en de gezelligheid flink ten goede komen. Maar ook een partytent met statafels houdt je gasten droog en warm!

Lekkere hapjes

Wat is een borrel zondere lekkere hartige hapjes? Onze tip wat betreft hapjes is om vooral veel variatie te gebruiken. Zorg voor warme hapjes en voor koude hapjes, voor gezonde en ongezonde snacks, maar ook bijvoorbeeld voor vegetarische keuzemogelijkheden. Geen inspiratie? Wij weten wat lekker is: kaasblokjes, borrelnootjes, stokbroodjes met pesto, aioli of tapenade, frituurhapjes zoals bitterballen of een partymix, chips, komkommers met roomsaus, snacktomaten, wraps met zalm of kip of droge worst en rauwe ham.

Maak foto’s

Niks is leuker dan foto’s terugkijken van jouw borrel. Zorg daarom ook dat er gedurende de borrel voldoende foto’s worden gemaakt. Een ander voordeel hiervan is, is dat mensen vaak losser en gezelliger worden.

Uitnodiging

Voor een borrel is over het algemeen een uitnodiging niet nodig, daarvoor is het te informeel. Een berichtje via Whatsapp of een uitnodiging via Facebook of de mail is vaak voldoende. Een uitnodiging per post versturen voor een ‘normale borrel’ is volgens ons over-the-top. Echter, als het gaat om bijvoorbeeld een afscheidsborrel of een andere bijzondere borrel kan dit wel.

Bedrijfsborrel? Zorg ook voor non-alcoholische dranken

Organiseer je een bedrijfsborrel? Let er dan op dat je ook voldoende lekkere non-alcoholische dranken in huis haalt. Geliefde non-alcoholische dranken zijn: bier zonder alcohol, Spa Rood en cola. Immers, veel mensen moeten nog met de auto naar huis.

 

https://www.heegpartyservice.nl/