Ambiejans
Image default
Auto's en Motoren

Dashcam: wat te weten voordat u een camera voor uw auto koopt

Dashcams, ook wel autocamcorders genoemd, zijn camera’s die zowel worden gebruikt voor de veiligheid van voertuigen als voor het opnemen van video’s van reizen, of het nu gaat om reizen, uitstapjes of audiovisuele werkzaamheden. Deze camera’s moeten andere kenmerken hebben dan de technische specificaties van conventionele camcorders.

Verschillende functies

Er zijn functies die het verschil kunnen maken voor de bruikbaarheid van een dashcam, zoals beeldstabilisatie, nachtzicht, rotatieas en andere details die niet altijd aanwezig zijn in camera’s of smartphones. Als u dashcam kopen, ontdek dan alles wat nuttig kan zijn met de onderstaande tips. Dit kan u helpen bij het kiezen van een cameramodel dat het beste bij uw behoeften past.

1. Beeldstabilisator

Gekoppeld aan de voorruit of het dashboard, kunnen dashcams resulteren in wankele video’s. Auto’s kunnen immers over verschillende terreinen rijden, wat de kwaliteit van het filmen kan belemmeren. Een interessante oplossing voor dit probleem is om een dashcam te kopen met een beeldstabilisatiesysteem, zodat de video’s er veel minder trillerig uitzien.

2. Voldoende opslag

Of het nu gaat om werk, plezier of veiligheid, uw dashcam heeft een goede opslagcapaciteit nodig. Video’s kunnen zeer zware bestanden zijn, met name films die over een lange periode zijn opgenomen, wat meestal het geval is bij autocamera’s. De video’s kunnen zeer zware bestanden zijn, vooral films die over een lange periode zijn opgenomen. Daarom is het belangrijk om een dashcam kopen, met grote opslagruimte – waarschijnlijk vanaf 32 GB – en geheugenkaartruimte.

3. Hoge resolutie video’s

Het komt steeds minder vaak voor dat voertuigcamera’s met een resolutie van minder dan HD (720 x 1280 pixels) worden gebruikt. Toch is het de moeite waard om bij het dashcam kopen te onthouden dat modellen met een lagere resolutie dan HD misschien niet de beste resultaten bieden, vooral op slecht verlichte plaatsen. Het goede nieuws is dat er camera’s voor auto’s zijn in Full HD-resolutie tegen betaalbare prijzen.