Ambiejans
Image default
Auto's en Motoren

Private lease

Private lease populair bij jong en oud
Voor jongeren is private lease de ideale oplossing; je hoeft geen eigen geld in te brengen, je rijdt een nieuwe auto en staat nooit voor onverwachte kosten. Beter kun je niet starten als autobestuurder. Voor ouderen is dit ook een ideale oplossing; zeker voor gepensioneerden is het heel moeilijk om een lening te krijgen. Je hebt dan immers geen baan meer en dus ook geen inkomen meer. Deze vorm van autorijden is dan ideaal, je hoeft geen hoog bedrag ineens te betalen maar betaalt iedere maand een vast bedrag. En voor iedereen tussen jong en oud is private lease ook een prima optie!

Private lease is vaak goedkoper dan zelf kopen

Als je een hoog bedrag betaald voor een auto betekent dit dat je dit bedrag wel moet hebben. Daarvoor moet je dus al een aantal jaren gespaard hebben. Daarnaast kun je ook geld lenen, hiervoor betaal je rente. Bij deze optie is het rijden van een auto via een leasemaatschappij vaak goedkoper. Daarnaast besluiten veel mensen ook om met hun gespaarde geld te gaan beleggen of te investeren in bedrijven. Hierdoor houden ze dit geld vrij om andere dingen mee te doen dan om te betalen aan een auto.

Vaste lasten

Als je het fijn vindt om vooraf te weten waar je aan toe bent dan is private lease de ideale manier van autorijden. Net als bij een hypotheek voor een huis weet je precies wat je iedere maand kwijt bent. Hierdoor kun je gericht sparen voor bijvoorbeeld een verre reis of die nieuwe racefiets. Als je een auto in bezit hebt kan het zo zijn dat net voordat je die droomfiets wilt kopen, de motor van de auto in elkaar loopt. Weg fiets. Weg droom. Dan is een vast bedrag waar je op kunt vertrouwen wel fijn.

Nieuwe auto

Als je een auto rijdt via de leasemaatschappij kun je rekenen op een (vrijwel) nieuwe auto. Hiermee rij je altijd in een moderne auto die is voorzien van de nieuwste technieken. Denk hierbij aan een achteruitrijcamera, airconditioning en een prima geluidsinstallatie. Dat rijdt nog eens heerlijk in een moderne auto die zelden of nooit iets mankeert.